PLANTEC ARCHITECTS

PLANTEC ARCHITECTS

PROJECT

Urban Design / Commercial / Interior

SUITA GREEN PLACE

CONCEPT

This shopping center inhabits a space abounding with seasonal flowers and greenery.

The site extends from east to west, with a road passing through it. Using this road as an axis, clusters of shops, courts and alleyways are positioned to interconnect the surrounding environment, streets, districts and the overall town, and nurture new branding for the town. The central road is open to pedestrians as a promenade, and the shops are positioned in a way to blend in with the environment. There are three characteristic spaces which are streets that define the external environment, courts where people will gather and paths that connect each store and they naturally attract people.

 

SUITA GREEN PLACE http://www.suita-greenplace.com/

DATA

Location: Suita, Osaka
Floors: 1 aboveground or 2 aboveground
Structure: S

                        Phase 1                                                    Phase 2   

Design period: Sep. 2014-July 2015                    Nov.2016-June.2018
Construction period: Oct. 2015-Jun 2016            Feb.2018-Oct.2018
Site area: 7,365m² + 8,101m²                              4,079㎡
Building area: 1,819m² + 3,422m²                       2,287㎡
Total floor area: 1,687m² + 3,77m²                      3,689㎡